Eiendom

Finn informasjon om en eiendom

Du kan også finne eiendommer i norgeskart.no

Dersom du søker på kommunenavn, gårds- og bruksnummer søker du slik: Oslo-1/100

Med dagens høye strømpriser mottar Kartverket en del henvendelser angående støtteordningen. Nedenfor finner du svar på de oftest stilte spørsmålene vi mottar.

Mest brukte skjemaer

Skjøte

Skjøte er det dokumentet som brukes for å overføre fast eiendom til en ny eier.

Festekontrakt

Nye festekontrakter som skal tinglyses, må være satt opp på standardisert skjema for tinglysing.

Alle skjema

Eiendomstjenester

Kartverket har utviklet digitale eiendomstjenester, med mulighet til å tinglyse enkelte dokumenttyper, se egne saker, bestille utskrifter eller gjøre oppslag på eiendommer. Tjenestene er tilgjengelig for virksomheter.

Les mer om tjenestene, og hvordan din virksomhet kan får tilgang.

Ofte stilte spørsmål om tinglysing

Nyheter eiendom

Vinnar av AI-konkurranse

– Vi ser mange moglegheiter kor kunstig intelligens (AI) kan takast i bruk, til dømes for å forbetre digitale kart i utviklingsland, eller for å kartlegge bygningar etter naturkatastrofar, seier Lars Martin Hodne. Han og Eivind Hovdegård Furdal vann konkurransen om å bruke AI til å kjenne att bygningar i flyfoto og laserdata.

Statsråden besøkte «juvelen på Ringerike»

​Statsråd Sigbjørn Gjelsvik besøkte onsdag for første gang Kartverkets hovedkontor på Hønefoss. Han fikk gode presentasjoner og omvisning, og omtalte Kartverket som en juvel på Ringerike.

Nær en million digitale tinglysinger

I 2022 ble nær en million endringer i grunnboka gjort digitalt. Det er raskere for boligkjøper, mer effektivt for meglerne og bedre for miljøet.

Vis alle nyheter

Arrangementer og kurs

Matrikkel-mandag

Mandag 6. februar snakker vi om utlevering fra matrikkelen i matrikkel-mandag. Matrikkelen inneholder opplysninger som mange kan ha behov for, men hva har vi egentlig lov til å gi ut til hvem?
Denne mandagen vil Hanna Jetlund Løvaas fra Kartverkets juridiske tjeneste snakke om regelverket for utlevering av opplysninger fra matrikkelen. Grensen mot offentlighetsloven, og hvilke regelverk som skal anvendes i hvilke tilfeller vil også være en del av temaet denne mandagen.

Vis alle arrangementer