Kart over Gjøvik sentrum med informasjon fra matrikkel
INNHOLDSRIKT: Eiendomskartet gir deg informasjon om adresser, bygninger, grenser og teiger hentet direkte fra matrikkelen. Skjermdump: Norgeskart.no
Siste oppdatering

Eiendomskart

Ønsker du å finne informasjon om en eiendom i kartet, kan du bruke Kartverkets karttjeneste norgeskart.no.

Med et raskt søk kan du enkelt finne en eiendom, se registrerte eiendomsgrenser, adresser eller bygninger i kartet. Bruk kartløsningen du finner lengre ned i artikkelen, eller gå direkte til norgeskart.no.

Egenskaper 

Eiendomskartet gir deg informasjon om eiendommer, adresser, og bygninger hentet direkte fra matrikkelen. Bruk tegnforklaringen i menyen til venstre som du finner i kartet for å forstå tegnene og symbolene.

Bakgrunnskartet som blant annet viser bygningsomriss er hentet fra Felles kartdatabase. Det er en samling datasett med de mest detaljerte kartdataene vi har. 

Bruksområder 

Eiendomskartet kan du benytte for å bli kjent i et område eller fordi du trenger opplysninger til et bestemt formål. Du kan finne adresser, se om det er noen godkjente nybygg i din kommune eller finne ut hvor grensen til naboen går. Du kan også se oversikt over campingplasser, flyplasser og sykehus. Ønsker du og naboen å endre litt på eiendomsgrensen deres kan kartet benyttes som grunnlag for å tegne inn nytt grenseforløp, skrive ut og legge ved rekvisisjon om oppmålingsforretning.

Hver eiendom i Norge har et matrikkelnummer, som du også finner i eiendomskartet. Matrikkelnummeret består av et kommunenummer, gårds- og bruksnummer, og noen ganger et festenummer og/eller seksjonsnummer.

Nyttig

Eigedomsdata

Kartverkets adressedata er gratis og lett tilgjengeleg. Det gjer at til dømes dei som leverer bil-GPS, kan oppdatere datagrunnlaget fortløpande. Andre eigedomsdata kan kjøpast.

Stadnamn

Kartverket fastset korleis stadnamn skal skrivast. Søk innsyn i stadnamnsaker, melde frå om feilplasserte stadnamn eller søk etter stadnamn i kartet. 

Del