Ut på tur med appen «Hvor?»
KART ER FERSKVARE: Appen vil minne deg på at du bør laste ned nye kart, hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang. Foto: Hanna Hauan
Siste oppdatering

Gjør deg klar til jaktsesongen med Hvor?-appen

Nå er det ingen grunn til å gå seg bort i høstmørket! Med Kartverkets app «Hvor?» vil du alltid ha tilgang til kart på telefonen din, også når du ikke har mobildekning.

I Hvor?-appen kan du laste ned kart som tilsvarer Norges topografiske hovedkartserie «Norge 1:50 000» til telefonen din. Du vil alltid ha tilgang til kart på telefonen din, også når du er ute i skog og mark og utenfor dekningsomåde. Lurer du på hvor du er, så vil Hvor? vise deg det!

Du finner appen ved å søke i App Store og i Google Play. God tur!

Google Play   App Store

Kart er ferskvare

Appen fra Kartverket lar deg enkelt laste ned kart for hele fylker, uten at det tar altfor stor plass på telefonen din. Du kan også laste ned kart som dekker 50 kilometer inn i Sverige. Hovedkartserien «Norge 1:50 000» har det samme innholdet som det nasjonale beredskapskartet, som blant annet brukes av Forsvaret, politiet og Sivilforsvaret.

Det er alltid viktig å ha mest mulig oppdaterte kart, og kartserien vedlikeholdes kontinuerlig. Du kan laste inn oppdaterte kart når du vil. I tillegg vil appen minne deg på at du bør laste ned nye kart, hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang.

Med Hvor?-appen får du:

  • Alltid tilgjengelig kart, uten å ha tilgang til nett
  • Du kan enkelt finne ut hvor du er
  • Se hvilken retning du beveger deg
  • Bruk kompassvisning for å vise i hvilken retning telefonen peker
  • Se posisjon og koordinater
  • Du kan lagre dine egne posisjoner og steder
  • Du kan også laste ned kart inntil 50 kilometer inn i Sverige 

Kun offentlige sjøkart skal brukes ved ferdsel i båt. Derfor er navigasjonsinformasjon som fyr- og lyktesektorer fjernet i kartene som brukes i Hvor?

Laste ned kartfiler 

NB: Kartverkets tidligere løsning «Geoviewer» eksisterer fortsatt, men den støttes ikke lenger og vil på sikt fases ut. Hvis du kun ønsker å laste ned kartfilene til din telefon (MrSID-format), kan de lastes ned via geonorge. Du kan også laste ned kartfilene for Sverige (50 kilometer inn i Sverige fra riksgrensa): Nord-SverigeMidt-Sverige og Sør-Sverige

Feil i kartet?

Er det noe du savner i kartet? Noe som ikke er riktig? Rett i kartet her og gi oss en tilbakemelding, og det kommer med i kartet i neste oppdatering.

Del