Slik gjør du det

Gå til norgeskart.no for å lage turkart

  • Zoom inn og sett markøren der du ønsker kartutskrift.
  • I venstremenyen som åpner seg, velger du "Lag turkart".
  • Juster om nødvendig området som angis med oransje felt, og trykk på "Lag turkart"-knappen.
  • Vent mens kartet genereres, og trykk til slutt på knappen "Last ned kart" for å få PDF klar til utskrift.

Som et papirkart

Kartet du skriver ut via Mitt turkart, får en utforming og detaljrikdom som tilsvarer Kartverkets kjente kartserie «Norge 1:50 000». Det får også kilometernett og koordinater, som på trykte kart. Dermed kan du bruke utskriften til å sette kompasskurs og regne ut avstander.

Det er i tillegg mulig å fremheve stinettet. Kartet inneholder selvfølgelig sjøinformasjon også, slik at du kan planlegge både fjellturen og padleturen.

Helt oppdatert

I tillegg er innholdet i Mitt turkart helt oppdatert: Kartdataene hentes rett fra Kartverkets databaser, som oppdateres ukentlig med flere tusen nye eller endrede objekter, alt fra nye vegtraseer og elveløp til stier, bygninger og hyttefelt.

Kartdataene strekker seg fem mil i Sverige.

Oppdager du mangler eller feil i kartet, kan du melde det inn til Kartverket via rettikartet.no. Kartdatabasen vil normalt være oppdatert i løpet av en uke eller to.

"Print on demand"

Du kan også få andre til å skrive ut for deg. Kartverket lager trykkeklare filer av land- og sjøkartene våre som forhandlerne våre kan skrive ut på forespørsel fra publikum («print on demand»).

Merk at på sjøen er det de offisielle sjøkartene du kjøper via forhandlere, som gjelder og som skal brukes til navigasjon. Utskriftskartene er kun til å planlegge turen og for eksempel for å se hvor dypt det er utenfor hytta ved sjøen.

Bestill kart her