– Det er med stor ydmykhet at jeg tar over rollen som kartverkssjef. Dette er en dag jeg virkelig har sett frem til lenge. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle gode kolleger og sette meg godt inn i alt Kartverket holder på med, sier den nye kartverkssjefen.

– Gleder meg 

Johnny Welle er 51 år og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Entur AS. Welle er utdannet økonom fra BI og har tidligere ledet IT-miljøene i Elkem, Orkla og Vy.

– Jeg gleder meg til å være med på den spennende digitaliseringsreisen Kartverket har startet. Kartverkets data og tjenester utgjør viktige byggeklosser i fremtidens digitaliserte samfunn, og det er avgjørende at Kartverket fortsetter å utvikle tjenester som møter brukernes behov. Kartverket er kjent for sin sterke fagkompetanse, og jeg ønsker å bidra til at samarbeidet internt og eksternt skaper verdi for brukere, kunder og samfunnet, sa Welle da han ble utnevnt i statsråd 22. november 2019 i et åremål på seks år. 

Overleverer Kartverket med stolthet 

Tidligere kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup overleverer Kartverket til Welle etter to åremålsperioder som kartverkssjef og til sammen 17 år i Kartverket. 

– Jeg har hatt gleden av å være leder for denne store og viktige kunnskapsorganisasjonen i 12 år og det er med stolthet jeg nå overleverer et tidsriktig og moderne kartverk til den nye direktøren Johnny Welle, sier Frøstrup.