Julen nærmer seg med stormskritt med koselige familiesamlinger, god mat og julegaver under treet. Ofte kan det være vrient å finne julegave til alle i familien, i vennegjengen og kollegaer. Derfor har Kartverket samlet noen tips til deg.

Se video om julegavetipsene nederst på siden.

Fargeleggingskart 

Det første tipset er fargeleggingskartet. Et detaljert kart har flotte mønstre som egner seg ypperlig til fargelegging! Skriv ut kart over byen, byda eller favorittstedet til en nær og kjær du ønsker å gi en gave til denne jula. Til en ivrig kunstner kan et tips være å printe flere ark over forskjellige steder og samle i et hefte.

Les mer om fargeleggingskart og lag ditt eget her

Historiske kart

Det neste tipset passer for den historieinteresserte, men også for interiørspiren. Kartverket har rundt 10.000 historiske landkart fra så langt tilbake som 1700-tallet, og rundt 500 sjøkart fra 1500-tallet. Disse kan du laste ned gratis og skrive ut fra våre nettsider.

Kartene gjør seg utmerket som veggpynt hjemme og ikke minst på hytta. Gi et lite stykke kulturarv i gave denne julen!

Kartverkets historiske arkiv finner du her. 

Nødplakat

Nødetatene opplever ofte at folk som tar kontakt med dem, ikke klarer å forklare godt nok hvor de er. Spesielt gjelder dette om de ringer fra en hytte. Dersom du har en nødplakat lett tilgjengelig på hytta, kan du lett formidle hvor redningsmannskapene kan finne deg. 

En nødplakat er en omtenksom og fin gave til en hyttenabo, familiemedlem, venn og «den som har alt». Finn adressen til vedkommende, skriv ut, plasser den i en ramme og du har en gave som potensielt kan redde liv. 

Les mer om nødplakaten og lag din egen her

 Se mer om julegavetipsene i videoen under: